Rasveta


Na ovoj stranici možete pronaći sve aktuelnosti na temu investicija u rasvetu u i oko solitera.

U januaru 2019. godine kupljena je LED rasveta za sve spratove (led paneli od 12w - 160 komada) i za ulaz i oko solitera (led paneli 45w - 10 komada).

Led rasveta je kupljena u skladu sa Planom uprave, potvrđenim i usvojenim na Skupštini Stambene zajednice 22. Novembra 2018. godine. Led rasveta je plaćena zahvaljujući uplatama vlasnika stanova za investiciono odrzavanje.

Rasveta je kupljena od najpovoljnijeg ponuđača jer je drugi uslov, dužina garancije, kod svih ponuđača bila ista, 2 godine.
Zahtev za ponudu sam poslao na 7 adresa i dobio 3 validne ponude. Kada kažem validne, mislim na ponudu za ono što smo tražili. Neki su nam nudili led sijalice i što šta što nismo tražili.

Klikom na dokumenta ispod možete videti email i tri ponude koje su bile relevantne.
email poziva za ponudu
CORMEL - 122.400,00 dinara
GREEN METAL - 123.654,00 dinara
VELIKI ALATI - 135.996,00 dinara

Pošto je cena za ugradnju rasvete koju smo dobili bila skoro kao celokupna rasveta, odlučili smo da je ugradimo sami. Domar Bora, je uz pomoć Borislava Ivanovića i par stanara zgrade koji su pomogli na svojim spratovim ugradio rasvetu sprat po sprat. Proces ugradnje celokupne rasvete je trajao oko 20tak dana.


Nije kupljena rasveta sa senzorom jer je u odnosu na postavljenu, iste snage (12w) skuplja za preko 1000din po komadu. Na potrošnju od 12w, prosečno aktivan 12 sati, 365 dana, led panel troši oko 52kw godišnje više. To znači da bi nam se investicija isplatila za nekih 2,5 godine a u startu bi nas nabavka koštala 3 puta više, što trenutno nismo u mogućnosti da priuštimo. Ideja je da kada ova počne da otkazuje za nekoliko godina, menjamo jednu po jednu za led panele sa senzorom. Tada će im i cena verovatno biti niža a i valjda nećemo imati ovoliko nagomilanih problema za rešavanje i plaćanje.


PRE I POSLEUkoliko imate neke predloge ili ideje pišiti na kontakt@26milankovicmilut.in.rs i mi ćemo ih prvom prilikom objaviti na ovoj stranici.